lauantai 21. syyskuuta 2013

Vaikutelma: koirani heräsi kuolleista

Japaninpystykorvani 20.9.2013 kaksi päivää tapahtuman jälkeen

5-vuotias japaninpystykorvani Vala tarvitsi käyttää hammaskivenpoistossa kuten japaninpystykorville rotutyypillistä on. Koska koirani saattaa purra, se kun on vahtikoira ja seuralaiseni yhtä aikaa, niin koira piti kuulemma rauhoittaa ultraäänellä tehtävän hammaskiven poiston ajksi niin, että se silloin nukkuu. Koska eläinlääkäri oli vaikuttanut uhkaavalta mutta hammaskiveä oli paljon, ja koska koirallani on hyvä ymmärrys puheen ja ihmisajattelun osalta, niin luin sille edellisenä iltana varhaisimmasta alkaen tämän blogin kirjoitukset Kuoleman välttäminen, Kuoleman ennustaminen aurasta ja kirjoitukset kuolleista herättämisestä sekä sen jälkeen blogini http://parantamisesta.blogspot.fi kolme ihmeparannusohjetta. Koirallani on hyvä eläytymiskyky ja paljon elämänviisautta, joten se tuntui laittavan kaiken korvansa taakse. Lisäksi se osaa jollain lailla rukoilla.
Vein sen puolilta päivin eläinlääkäriin ja menin kolmen tunnin päästä hakemaan. Vaikutti siltä, että se oli purrut eläinlääkäriä ja eläinlääkäri oli vihainen ja väitti, että koiraltani pitää poistaa mukamas huonoja hampaita 10kpl, vaikka kaikki sen hampaat olivat terveitä ja koirahan tarvitsee hampaitaan syödessään. Koira kulki hoipertaen kuin kuolleista herännyt. Sen turkki tuntui samalla tapaa mutta jonkin verran vähemmän bakteeriselta kuin kaniinini, kun se oli kuollut. Sen jäsenet olivat jäyhät (vaikkei tavallisesti koskaan) kuin kuollessa tulevaa jäyhyyttä ja hennot kuin se olisi osannut soveltaa kuolleistaheräämisohjettani. Parin tunnin päästä vein sen pienelle lenkille viereiselle metsäpläntille ja se tuntui virkistyvän. Vähitellen se on toipunut ja tuntuu olevan ihan terve mutta jonkin raskaan kokemuksen ylittänyt. Se tuumii, että se kuoli mutta osasi herätä henkiin. Sitä huolettaa, kun muut koirat, jotka kokevat vastaavan, usein kuolevat siihen eivätkä osaa herätä henkiin. Vaikuttaa siltä, että se sovelsi ohjeitani kuolleista heräämisestä - tavalla, joka viittaa vahvasti siihen, että jos nuo ohjeet tuossa järjestyksessä lukisi kuolemansairaalle ihmiselle, niin tuo ihminenkin osaisi välttä kuoleman. Väliä on sillä, miten suuren kevennyksen tekee, ei lähtötasolla. Koiraani häiritsee, ettei se voi pohjata elämäänsä tuohon päivään niin kuin se on tähänastisen elämänsä kaikkiin päiviin perustanut elämisensä. Nyt tuntuu kuin koirani olisi terve mutta tuohon ohjeeseen pohjaten. Se jopa juoksee, vaikka on yleensä rauhallinen luonne, ja on muutenkin toipumaan päin, mutta henkisesti sillä on vielä sulattelemista ja opittavaa, että mites nyt tuohon ohjeeseen pohjaten elellään...
* * *
Olen kiinnostunut musiikin säveltämisestä. Tässä tuollainen sävelmänkappale pystykorvaltani tältä illalta:

* * *
Parhaita malleja kuolleista heräämisestä ja paranemisesta ovat hyönteiset. Ne joka kevät heräävät kuoleman kaltaisesta horteesta ja korjaavat talvivauriot. Lisäksi niiden muodonmuutos antaa niille ylivertaisen paljon viisautta tässä aihepiirissä. (Olen ollut muutaman vuoden kiinnostunut hyönteisten viisaudesta tässä mielessä, ja ollut niille ystävällinen.)
Jumalanpalveluksen musiikki voi antaa mielikuvan elävöittävästä keventämisestä, jos etukäteen varmuuden vuoksi tai jonkun muun tueksi haluat oppia tämän keinon herätä kuolleista ehkä.

* * *
Su 18.9.2016
Kolme vuotta myöhemmin koirani voi hyvin mutta on ihan liian lihava.
(Voiko olla, että jos on kuolema yhtenä teemana elämän piirissä, niin auttaa olla uskonnollinen, lauantain tapaan syönyt, luontoa ihaileva, elämänviisaita asioita harrastava, tervehenkinen ja mummolamainen - mummolamaisuudesta ks. http://savolaisuudesta.blogspot.fi/2016/03/natkilaisyydesta-ja-savonlinnalaisuudes.html )

24.20.2017   Kuvia kotoani http://savolaisuudesta.blogspot.fi/2016/09/kuvia-kotoani.html  Linkki oli tässä joskus ja ajattelin lisätä sen tähän uudelleen.Vaapukka voi hyvin, on nykyisin kiinnostunut parantamisesta http://parantamisesta.blogspot.fi , ei ole vielä vanhan oloinen vaikka kuukauden päästätäyttää 10, ajattelee näillä avuillaan elävänsä pitkään, samoint oinen koirani.

19.12.2017   Tässä Suomen satavuotisitsenäisyyspäivän tienoilla koirani vaihtoivat tyyliä, etenkin japaninpystykorvani, joka juuri oli täyttänyt 10 vuotta 25.11., jopa niin paljo, että mietin, onko ne vaihdettu toisiin koiriin. Mutta koirat joskus pitävät kamalan tärkeinä joitakin tuollaisia juttuja, lienevätkö ne koirien huhujen aiheina, mm pennuille kerrottavia. Ja kanssa olin juuri sanonut koiralleni viikkoa aiemmin, että sen pitäisi laittaa terveet elämäntavat korvansa taakse. Ja toisaalta Savonlinnan seudun paikallinen sanomalehti, Itä-Savo  teki itsenäisyyspäivän alla juttuja lämpimämpien ilmastojen lukijoita varten, ja niin laitoin lehden tauolle vajaaksi pariksi viikoksi, jotten palelluttaisi itseäni, mutta koirani ottivat siitä pulttia, kun pitivät lehteä oman asemansa kannalta tärkeänä. Niin on japaninpystykorvallani viime ajat ollut Savon Sanomien tyyliä, vaikken sitä lehteä tilaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti